Friday, May 29, 2009

Rezeki..

Alhamdulillah, saya menang Pertandingan Khat sempena 'Bulan Kesenian Islam' di ofis saya ini. Semalam adalah acara kemuncak dan penutup pada tahun ini. Saya sempat menyaksikan Pertandingan Nasyid antara department semalam. Mereka sungguh bersemangat sekali. Tapi sayangnya department saya langsung tiada penyertaan. Yelah, nak sertai macam mana, department saya ni staffnya majoriti kaum Cina. Orang melayu berapa kerat je yang ada.

Saya masuk Pertandingan Khat ni pun atas pujuk rayu sorang akak AJK ni. Katanya mereka kekurangan penyertaan untuk Khat. So saya pun dengan berat hati, daftar je lah nama. Menang tak menang lain cerita. Janji masuk.

Mula2 menggigil gak la nak tulis jawi dalam tulisan Khat ni. Mmg kena ada seni. Kalau tak, mmg out la. Kali terakhir saya belajar tulisan Khat ni pun rasanya masa sekolah menengah dulu. Siap masuk kelas Khat lagi. Belajar macam2 jenis Khat. Tapi sayangnya, lepas sekolah, sume jenis2 Khat tu saya dah lupa namanya.

Tapi akhirnya, tak sangka saya menang juga. Biar betul juri ni? Yelah, tulisan Khat saya manalah cantik mana pun kalau nak dibandingkan dengan peserta lain yang lebih berbakat. Tulisan saya simple-simple saja. Pelik sungguh macam mana saya boleh terpilih untuk menang Naib Johan yer? Huhuh...

Ape pun, saya syukur sangat2. Walaupun hanya sekadar menang pertandingan yang boleh dianggap 'kecil' ini, saya tetap rasa bersyukur. Sekurang2nya, saya dapat sedikit hadiah, buat peransang. Saya sungguh teruja sekali! Alhamdulillah... inilah dinamakan rezeki... =)

0 comments:

Post a Comment