Thursday, June 25, 2009

Teka-teki

Eh.. saya bukan nak beri teka-teki.. saje buat tajuk camtuh.. huhu...

Sejak saya buat entry mcm kat bawah ni, ramai yang kata saya dah peknen.. Agak2 betul tak ek? Hahaha.. Saya tak nak jawab.. biar kowang sume teka sendiri.. Haha..

Saje nak kasi kowang tertanya2... atau pun saje nak kasi kowang SURPRISE! Hahaha.. surprise la sangat!.. huhuhu..


Nanti ada masa, kita jumpa la. Tu pun kalau msjbox ada wat aktiviti makan2 ker... Jemputlah saya. Boleh saya join makan sekali. Masa tu boleh la kowang tgk perut saya sama ada tekaan kowang betul ke tak.. Heh..

Kalau betul, tu maknanya kowang kene sediakan hadiah untuk baby saya nanti lah... Haha!

Tuesday, June 23, 2009

Payau

Sepanjang hari ini tekak saya terasa amat payau sekali.. Payau tu macam mana? Emm.. macam... entah.. macam mana entah! Susah nak explain. Makan ape sume tak rasa apa2. Lapar ada, selera pulak kurang sikit. Tapi perut dah lapar, kene la makan jugak kan? Eh ape yang saya merepek ni la.. huhu..

Dah la tekak dan seluruh mulut rasa payau.. keadaan sekeliling dalam opis ni pun terasa payau gak. Ehh, macam mana tuh? Entah.. hehe.. Mungkin la.. Mungkin.. Sebab dari semalam saya takda keje.. Takda keje? Abis tu datang opis sekadar nak tunjuk muka dan kehadiran lah kan? Ohhh.. sungguh tak best! Kan best kalau saya boleh balik rumah skrg jugak? Boleh golek2 atas katil, tido2, kemas2 umah, masak2 ape yg patut.. Wah, masak? Dah lama tak masak2 nih.. Asal balik umah je penat, kadang2 kalau larat baru masak.. Kalau tak?...

Hari ni saya start pakai jubah. Dah lama tak pakai jubah ni. Dulu masa sekolah2 zaman muda remaja dulu sangat rajin pakai jubah. Ni bila try pakai balik pagi tadi, suami tercinta awal2 dah puji, kata saya sungguh cantik pagi ni! Eh saya cantik ke, jubah ni yg cantik? *Sambil garu2 dagu..

Bukan apa, pakai jubah ni sebab baju sume dah tak muat... Saya sudah gemukss... Hahaha!

Dua Tiga Hari..

Dua tiga hari ni badan saya terasa amat penat sekali.. Lemah semacam.. Padahal tak de la buat aktiviti yang berat2 sepanjang hari. Hujung minggu macam biasa habiskan masa pergi ke rumah orang tua kami. Itu jer. Cuma ada 1 jer kenduri orang kawin kat depan umah. Tu pun saya tak menolong ape pun. Datang terus makan jer. Pastu tgk pengantin.

Sedang leka tgk pengantin berarak masa tu, saya dapat rasakan ada sepasang mata yang tak lepas memerhati saya dari jauh. Ya! Saya kenal sangat dengan pemilik sepasang mata itu. Pemilik sepasang mata itu, dulu pernah 'menoreh' hati dan jantung saya dengan kejam! Saya tak dapat lupakan itu semua. Ish, pergggiillaaahhh semua kenangan pahit!...

"Aku kini sudah bahagia dengan insan yang amat aku cintai, suamiku!"

Khabar angin yang saya terima baru2 ini, kau akan mengakhirkan zaman bujangmu akhir tahun ini. Aku doakan. Semoga kau bahagia hidup bersama pasanganmu.

Thursday, June 18, 2009

Audit untuk ISO

Fuhhh.. lega sebab baru lepas audit... Walaupun auditor tu tak sampai ke dept kami ikut jadual, tapi asalkan dia datang, dan dah setel.. cukup! Nasib baik dia tak cerewet mintak macam2.. Pandai Si Manager tu explain kat dia pasal project2 overseas yang dia handle.. Kalau dia takde, jenuh gak la saya nak menjawab bagi pihak dia tuh... Maklumlah, saya kan baru setahun jagung kat sini... Eh.. setahun ker? Tak la, tak sampai setahun lagi pun, baru 8 bulan..

Kak Siti pulak beruntung, sebab kebetulan dia ada hal, so dia AL hari ni. Dapatlah dia skip audit hari ni. Saya jugak yang cuak berdebar2 sorang2 tadi.. Huhu...

Banyak document tak dapat setel hari ni. Sebab nak kene dapat approval dari manager2 setiap dept. Carik2 diorang sume takde. Rupenyer ramai yang kene audit. Diorang sume kene turun production. Auditor dah sampai bahagian sana. Alahai... tertunda lagi kerja untuk hari ini...

Huarrgghhh.... ngantuknyer! Kan best kalau boleh balik umah skrg, boleh tido! Zzzzz....

Monday, June 15, 2009

Bunga-gerak-gerak

Saya sungguh teruja bila suami tercinta membawa pulang sepasu bunga-gerak-gerak yang sungguh cute! Dah lama saya perhatikan 'benda' ni dalam kereta2 orang. Dah merata tempat kami cari, tapi tak pernah jumpa. Akhirnya, nah! Jumpa juga! Tengkiu suami tercinta! =)

Sejak bunga-gerak-gerak ini berada di dalam kereta suami tercinta, mata saya tak berkelip-kelip memandang ke arahnya. Pergerakannya mampu membuatkan saya khayal sepanjang perjalanan. Sampaikan suami tercinta bercakap di sebelah pun saya tak sedar. Sungguh hebat penangan bunga-gerak-gerak ini rupanya! Huhuu....

Namun, kehadiran bunga-gerak-gerak ini sedikit sebanyak mampu membuatkan saya ceria dan tersenyum walaupun untuk seketika... :)

Sabarlah wahai hati.. kuatkan semangatmu...

Tuesday, June 9, 2009

Teruja..

Semalam ponteng keje.. Suami Tercinta AL.. So saya dengan suka-suki nyer pun amek cuti gak.. Suke ati jer kan amek EL.. huhu.. Alaa ramai staff yang takde kat opis. Keje2 pun takde sangat. Sume sibuk keje luar. Ada gi obersi, ada gi exhibition dan ada yang entertain visitor yang datang dari luar negara. Jadi, opis sure lengang sepanjang minggu ni. Jadi saya dengan senang hatinya menghantar sms ke amoi itu yang saya terpaksa EL. Huhu...

Bukan EL ape sangat pun. Cuma saya rasa MALAS yang teramat sangat untuk pergi keje. Plus Suami Tercinta pula tak berapa sehat. Jadinya saya takut menyusahkan dia jer nanti. Kami lepak2 dan tido2 saja di rumah sepanjang hari semalam. Best.. Best... Hehe...

Petang semalam gak kawan baik Suami Tercinta mahu datang ke rumah. Bawa wife dan baby girl nyer yang berusia 10 bulan. Wah, sungguh comel itu baby.. Bulu mata dia sungguh lentik, mata yang sungguh bulat dan galak. Baik jer dia tak banyak ragam. Suke sangat senyum dan sengih2 kat kami. Nak tunjuk gigi nyer yang comel yang baru tumbuh 2 batang atas dan bawah la tuh.. Eeeii... Geram sungguh! Huhu...

Lupe nak amek gambar baby tuh semalam.. Kalau tak, boleh tepek gambar dia kat sini. Ni yang buat kami teruja nak ada baby sendiri nih... Sabar... Sabar.... hik hik...

Friday, June 5, 2009

Hari ini hari...

Bosan!

Yer, sebab ramai opismet dalam dept saya ni bercuti. Amboi, mentang2lah cuti sekolah yer. Sume pakat cuti reramai. Jadi dengan ini tinggallah beberapa kerat jer staff yang ada. Nasib baik hari ini dah hari jumaat. So aura nak bekerja tu memang dah totally kurang lar.. hehe..

Petang semalam lepas keje gi lari dengan suami tercinta tengok wayang cite Terminator Salvation. Citenyer pada saya average jer la. Seat penuh, so tak dapat lar seat yang best2 kat belakang2 sikit. Sampai sakit gak la pinggang dan tengkuk saya masa menonton. Adeh..

Disebabkan malam tadi balik lewat, makanya pagi ini saya dan suami tercinta sungguh mengantuk! Rasa malas giler nak bangun.. Kalau boleh nak terus sambung peluk tido... Zzzz....

Semalam jugak dapat tahu yang istana idaman kami dah siap! Dan dah boleh amek kunci dalam hujung bulan ni.. Yeaahhoooo!! Alhamdulillah, tak sabar nih nak duduk umah baru.. Huhu...

Rumah sewa sekarang ni pun macam hampeh jer tuan rumahnya.. Yelar, macam buat tak tau jer bile kita report kat dia yang bilik air tu makin lama makin tersumbat teruk.. Kami dah lama minta dia datang bawak plumber, sampai ke hari ni langsung takde respon. Bz sangat ke Wahai Encik Tuan Rumah? Kalau kami tak bayar sewa nanti, baru tau langit tuh tinggi ker rendah... Bila dah dapat kunci rumah baru tu nanti, kami cadang nak terus pindah lar.. Dah tak tahan dah rasanya nak duduk rumah sewa nih lagi... Pening!

Tuesday, June 2, 2009

Training..

Hari ini hari Selasa. Nama saya naik untuk pergi training. Training dari pukul 9 pagi sampai pukul 5 ptg. Training yang rasa-rasa saya training yang mengarut. Training berkenaan Microsoft Power Point. Kan ke mengarut tuh?

Kenapa saya kata training ni mengarut? Sebabnya, ada ke patut saya perlu dihantar ke training sebegitu? Saya apply training lain. Ni HR bagi training lain. Mereka tak semak ke dulu ape background study saya dulu? Saya mmg dalam background IT. So, patutkah saya dihantar ke sana? Bukan saya nak berlagak pandai atau ape saja. Cuma saya rasa non-sense!

Emm... pastinya training itu akan mem'boring'kan saya saja nanti. Tengoklah nanti...

Nota : Emosi dan perasaan saya tidak menentu ditambah dengan keadaan diri ini sekarang. Sungguh hebat ujian dariMu Ya Allah! Kuatkanlah iman ku..