Thursday, July 16, 2009

2 + 1

Cerita pasal semalam.. 15 Jul '09.

Saya MC. Tak sakit, cuma macam biasalah, saje! :p Eh tak la, bukan saje jer nak ponteng keje, cuma ada sikit hal kat spital nun. Dah alang2 gi spital, baik saya mintak MC terus kat doktor itu. Doktor itu sungguh bagus! Hehe..

Sebelum balik, doktor itu suruh saya singgah ke wad kecemasan untuk terima 1 injection. Waarrghh...! Rasa mahu menangis masa tu jugak tau! Saya benci kene inject! Benci!

"Teringat masa sekolah rendah dulu kene inject BCG kalau tak silap. Demam berhari2 sampai tangan tak boleh gerak.."

Sudahnya, hari ini saya ke ofis dengan sungguh tak bermayanya.. Seluruh tangan kanan saya terasa sakit dan lenguh2. Tido malam tadi pun tak boleh pusing kanan sangat. Sungguh sakit!

"Tadi telefon mak bagitahu kene inject semalam. Masa bercerita kat mak, saya rasa macam nak nangis je kat dlm tepon itu.." Oh! Saya sungguh manja dengan mak rupanya!

Saya kena inject ini semalam.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cerita malam tadi pulak.


Pegi makan steamboat kat Bandar Sunway dengan Suami Tercinta. Buffet. Makan sampai kenyang. Restoran halal. Ramai melayu. Ramai cha ya nun alif. Sedap tapi... tekak saya macam tak berapa best. Mungkin tak masuk selera kegemaran saya makan steamboat ni agaknya. Suami Tercinta sungguh laju makan di sebelah. Sampai tersandar kekenyangan. Nasib baik perut menten slim. Huhu..

Korang boleh try makan kat restoran ni >> Flaming Steamboat

"...Nak berbuka apa yer petang ni?..."

Monday, July 13, 2009

Selipar Sin Chan


Bagi peminat katun Sin Chan, ini bukan nak cerita pasal Sin Chan. Ini nak cerita pasal selipar Sin Chan. Saya baru beli selipar ini. Sungguh selesa bila dipakai. Tapi AWAS! hanya boleh digunakan di dalam rumah sahaja.

Saya beli bersama dengan Suami Tercinta di downtown, Cheras. Gagahkan diri jugak berembun di tengah malam semata-mata ingin memiliki selipar ini. Sungguh cute bukan? Err.. saya atau selipar ini?

Selalu kaki saya akan bengkak pagi2 semasa bangun dari tidur dan semasa tapak kaki menyentuh lantai marmar. Sungguh sejuk sampaikan tak larat rasanya saya nak berjalan2 di dalam rumah. Jadi dengan adanya selipar cute ini, kaki saya sudah kurang bengkaknya... Terima kasih selipar Sin Chan.. Hehe...

Friday, July 10, 2009

Ape ek?

Sila abaikan tajuk di atas.

Yang sebenarnya saya amat kekontangan idea sejak dua menjak ini. Sebab itu blog ini sudah menjadi habuk seperti biasa. Haha! Macam biasalah, bila lama tak updet, tu maknanya saya sudah kekontangan idea.

Ada banyak cerita yang boleh di share di sini. Tapi, asalkan nak mula menaip jer, saya jadik blur. Macam susah sangat nak karang ayat2 sekarang ni. Ish, susah betul kan?

Pagi2 seawal pukul 7.15 am saya sudah tercongok di meja opis. Apa mau buat? Keje pun setel. So kene la meng'online'kan diri ini. Sekarang ni baru 2 orang yang ada di floor saya ini. Mana yang lain ek? Ooo.. ye tak ye. Malam tadi opis ada buat event untuk launching produk dan servis terbaru company. Siap ada dinner sekali. Tak semua yang sertai, termasuklah saya. Siapa yang sertai, semuanya atas dasar tugasan semata-mata. Saya tidak dibenarkan menyertai sebab tak akan mampu untuk menjalankan tugasan itu dengan baik di sana nanti. Alasan, ahaks! =P

Launching
diadakan di Hotel Mandarin Oriental, KL. Di lancarkan oleh Tun M sendiri. Hotel 'cha ya nun alif'. Giler tak best. Sebab apa? Sebab mengikut kata2 senior opis ini, bila adanya event di hotel tersebut, pastinya ramai yang akan mabuk tak ingat dunia. Jangan kata 'cha ya nun alif' yang mabuk sampai muntah-pengsan-tak-sedar-diri, MELAYU pun sama!

Agak2 kalau saya join event tu walaupun atas niat dan dasar menjalankan tugas di sana semata-mata, adakah saya juga tergolong dalam insan2 yang BERSUBAHAT?

Ape nak jadik dunia sekarang ni?

Fikir-fikirkan, dan selamat beramal! Heh! =)