Monday, August 2, 2010

I'm back!!

Fuuhhh.....!!! Habukkk!!! Accummmm!!! Ops!

Aiseh, lama sungguh tak jenguk blog ni.. Dah berhabuk setebal buku dah... Sejak menjalankan bisness online (secara part time) ni, dengan kerja lagi, mmg tak menang tangan di buatnya..
Tapi syukur Al-hamdulillah, bisness berjalan lancar.. Ada rezeki di situ kalau kita berniat baik dan ikhlas :)

Seronok bisness online mcm ni.. Masa kita flexible.. tak terikat.. masa lapang dapat di isi dengan aktiviti2 bisness ni... banyak kebaikannya.. tak terkira! Tapi nak kata untung ratus2 tu takde la.. Apelah sangat bisness baju baby and kids mcm ni, bukannya untung sampai boleh bukak kilang pun.. hehe..

Cuma sejak berjinak2 bisness online ni, byk yg saya dapat belajar.. Terutama tentang melayan kerenah customer. Ada customer yang senang jer deal, bayar & setel! Tapi tak kurang jugak ada customer yg byk songeh! Nak itu, nak ini, nak tukar lah, macam2! Nape tak tgk size & ukuran terlebih dahulu sebelum membeli? Tu belum masuk lagi yang dah order itu ini, sampai cecah RM 200, end up ape yang jadi? Hilang, senyap!! Mula2 mmg sabar, sabar dan sabar.. last2 bila takde respon, sms tak berjawab, call tak berangkat, email tak ber reply, last2 biar mcm tu jer.. Mmg dah blacklist dah orang2 mcm ni. Sorry ya, kalau order lagi, mmg takkan di layan!

Bukannya apa, kalau korang dah order dan kita dah reserved brg2 utk korang, tak ke peluang tu dah tertutup utk potential customer lain yg betul2 nak beli brg tu? Tak baik lah buat mcm ni kan?? At least kalau tak jadi tu, inform la awal2.. takde la buat kita tertunggu2... Kita pun tak kan nak marah pulak kalau u all tak jadi amek.. haisshh!!!

Ok la, nanti cite lagi, nak kena sambung wat keje plaks.. see u later!

2 comments:

ch@ said...

adehhh mcm terkena sikit la tempiasnya, huuu...

Airizz said...

haha.. takde makne nak kene2 tempias nih :p

Post a Comment